Най-скъп е леферът - 35 лева, надмина традиционния първенец калкана,

...
Най-скъп е леферът - 35 лева, надмина традиционния първенец калкана,
Коментари Харесай

Турски паламуд по 18 лева заля Бургас

Най-скъп е леферът - 35 лв., надмина обичайния отличник калкана, който се харчи 25 лева./кг

Излезе сафрид в залива

Турски паламуд заля рибната борса в Бургас. На сергиите на продавачите може да се откри паламуд по 18 лв. кг. Туруците са големи, има и по- дребни екземпляри, които вървят по 10 лв. килото.

" В нашия залив продължава " нямането ", оплакват се морските вълци. В последните дни е излязъл сафрид и макар, че не му е времето, те хвърлят въдици и са удовлетворени като наловят една - две каси. Сафридът е наедрял и добър за скара и пържени, някои даже са почнали да консервират - за зимнина.



Чернокоп също няма. Последната вяра на рибарите за ноември е, че времето внезапно ще захладнее и паламудът може и да пристигна. Старите риболовци приказват, че от време на време паламудът се е появявал чак по Нова година, само че това е било доста рядко през годините. Тази есенен по някакви аргументи, миграционният му път е изменен и той минава по източния бряг - при комшиите.

Няма значение, че ще окъснеят, в случай че пасажите се появят всичко ще е наред. При топло време нито се лови, нито пък може и да се соли. Трябва крепко да стегне, с цел да се осоли наловената риба. Засега обаче нея я няма и турският паламуд компенсира неналичието на най- вкусната риба на пазара, напомнят търговците на рибната борса " Краснодар ".

Засега по сергиите въпреки всичко има предложение. Освен едрият паламуд по 18 лева.- и по- дребния по 10 лева, има лефер- по 20, само че и за рекордните 35 лв. кг, 10 лв. килото е и кефалът. Хамсията е по 6 лв., шаранът на шайби е 10 лв., 8. 50 лева е хекът.  Предлагат се още скумрия по 7 лв., чистени миди- по 12 лв., а има изнесен и солен паламуд по 14 лв.. 

Най-скъпата риба на борсата за момента е леферът, който с 35- те лв. цена, надминава калканът, който се продава за 25 лева кг, и то за едри екземпляри. Предлагат се още живи раци, а сафридът се предлага по 10 лв. кг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР