Най-щастливите хора не са нито тези, които стоят без работа,

...
Най-щастливите хора не са нито тези, които стоят без работа,
Коментари Харесай

7-те държави, в които има най-добър баланс между работа и личен живот

Най-щастливите хора не са нито тези, които стоят без работа, нито път тези, които прекарват по през целия ден в офиса. Тайната е в салдото сред кариерата и връзките, заниманията, почивката. За страдание обаче не на всички места той се реализира елементарно.

От платформата InterNations са провели изследване за това в кои страни хората съумяват най-добре да балансират сред другите страни на живота си. Ето по какъв начин наподобява топ 7 на класацията.

7. Коста Рика. Там хората работят приблизително по 44 часа на седмица и имат много свободно време, само че означават като негатив, че животът става по-скъп.



6. Швеция. Средното работно време на седмица е малко над 42 часа. Служителите се усещат сигурни и са удовлетворени от кариерните си благоприятни условия.



5. Нова Зеландия. Също по към 42 работни часа на седмица. Като плюсове на страната се цитира спокойната и другарска атмосфера.



4. Чехия. Там се работи приблизително по към 44 часа на седмица (авторите на изследването означават, че по-големият брой часове не значи наложително по-лош баланс сред кариера и персонален живот, по-важно е качеството на прекараното време - бел.ред).



3. Норвегия. Работят приблизително по 42,9 часа на седмица. Високо качество на живота, само че и високи цени характеризират страната.



2. Бахрейн. Също приблизително 42,9 часа работа на седмица. Служителите са най-доволни от това, че им остава задоволително свободно време за приятни занимания.



1. Дания. Там се работи приблизително 39,7 часа на седмица. Според много ранглисти Дания е " най-щастливата " страна в света точно заради положителния баланс сред кариера и персонален живот, който жителите реализират.



Снимки: iStock.com

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР