Най-сериозно пострадали са селата Полски извор. Ливада, Тръстиково и Черни

...
Най-сериозно пострадали са селата Полски извор. Ливада, Тръстиково и Черни
Коментари Харесай

Бедствено положение в Камено, частично бедствено в Бургас

Най-сериозно потърпевши са селата Полски извор. Ливада, Тръстиково и Черни връх, съобщи "Фокус ", като се базира на Областната администрация в Бургас.

Съобщава се за жертва и търсена жена >>

Подадени са десетки сигнали за бедстващи хора, поискали евакуация .

Много от селата в общината са без ток, само че поради наводненията екипите на EVN не могат да доближат до местата на повредите.

В община Бургас най-пострадали са няколко периферни селища, преди всичко Равнец. Сигнали за наводнени къщи са получени също по този начин от село Братово, кварталите "Горно Езерово " и "Долно Езерово ", както и от по този начин нареченото "село " на к-с "Меден рудник ".

Вижте фотоси >>>

Поройният дъжд наводни къщи и в селата Равнец, Братово, в бургаските квартали Горно Езерово, Долно Езерово, "Меден рудник ". Жители на Равнец и Долно Езерово бяха евакуирани, съобщи БНР.

В Равнец водата е влезнала в доста къщи и уплашени хора са се качвали на вторите им етажи.

Залети са дворове и стопанства. Постъпили са многочислени сигнали на тел. 112. Засегнати са публични здания.

След заповедта на кмета Димитър Николов за оповестяване на отчасти бедствено състояние в община Бургас, са издадени още две. Втората е за готовност на спомагателни сили и средства от всички общински предприятия и компаниите за пътна и "зелена " поддръжка. Привлечени са и доброволческите формирования за отводняване с помпи на наводнените парцели.
Третата заповед на кмета е за анулация на образователните занятия в най-пострадалите региони - училището/детската градина на село Равнец и учебното заведение на квартал "Горно Езерово ".

Затворени са пътищата към Братово, Константиново и направлението Полски извор – Тръстиково. Има сигнали за паднали клони и задръстени шахти.

Има наводнени сектори по автомагистрала "Тракия " .

Шофьорите да се движат с нараснало внимание в сектора от км 325 до км 359 в посока София, заради срутване на земни маси в спешната и дейната ленти в резултат на изобилните дъждове, предизвести рано тази заран Пътната организация.

Национален институт по метеорология и хидрология утежни прогнозата си за Бургаска област, като насочи предизвестие за извънредно рисково време - червен код поради значителни превалявания и мощен вятър. По-рано кодът беше оранжев, само че отново за рисково време.

Оранжев код за значителни превалявания е в действие за 3 области - Кърджали, Хасково и Ямбол. Очакват се превалявания сред 35 и 50 литра на квадратен метър, а локално са вероятни и количества и до 60 л/кв.м.

По Южното Черноморие ще духа и мощен североизточен вятър с пориви до 24 м/секунда.

В областите: Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Търговище, Шумен, Варна и Добрич е в действие жълт код за превалявания. В тях количествата от дъжд ще бъдат в порядъка сред 15-30 л/кв.м. за денонощието.

Следете прогнозата на Дир.бг
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР