Най-рано след 3 години ще работим с еврото. Всичко зависи

...
Най-рано след 3 години ще работим с еврото. Всичко зависи
Коментари Харесай

Ще работим с еврото най-рано след 3 г., прогнозира Проданов

Най-рано след 3 години ще работим с еврото. Всичко зависи от нас и ние би трябвало да направляваме процесът. Така Константин Проданов разяснява дадената поръчка за влизане в „ чакалнята” на еврозоната до година.
„ Знакът е позитивен. Постигнахме обвързването на банков съюз плюс чакалня. Има доста условности на даденото заричане и набор от ограничения, които би трябвало да се вземат. Размахали са моркова пред носа ни, само че не е ясно дали ще го хванем”, уточни Проданов пред bTV и добави, че е реализиран минимумът, който можеше да се реализира.
„ Без постоянна банкова система влизане в еврозоната няма да е добра концепция. Това е протоколен поклон. Можеше по-активно да лобираме в тази посока и има редица стъпки, които можеше да бъдат подхванати – икономическата конвергенция, стабилността във финансовата ни система, законодателни промени”, добави той.
Аркади Шарков съобщи, че решението е политическо, а икономическата част е на нещата е зад кадър.
Плюсът от цялата работа е, че има детайл на необратимост в желанията на държавното управление да направи тези стъпки към банковия съюз и еврозоната, сподели още Проданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР