Най-радикалната реформа трябва да се проведе в сектора на сигурност“,

...
Най-радикалната реформа трябва да се проведе в сектора на сигурност“,
Коментари Харесай

Иван Костов: Най-радикалната реформа трябва да е в сектора за сигурност

„ Най-радикалната промяна би трябвало да се организира в бранша на сигурност “, съобщи някогашният министър председател Иван Костов в изявление, представено от БГНЕС.

Според него съществуващите сега органи за сигурност поддържат остарялата система и са давали неведнъж доказателства за това, че са против върховенството на закона. По тази причина те би трябвало да бъдат пречупени, изясни Костов по по бТВ:

„ Това значи да се разформироват в този момент съществуващите структури и да се основат нови. Те би трябвало да се подчинят на разнообразни министри. Например, военното контраразузнаване при министъра на защитата, финансовото разузнаване при министъра на финансите, Националната работа за сигурност при премиера и така нататък Личният състав на тези служби би трябвало да мине през инспекция за преданост, тъй като провалите върху този персонален състав са незнайни “.

Иван Костов счита, че страната ни се намира в трайна политическа рецесия от 2009 година насам:

„ Българското общество се състои от разнообразни общности. Най-важната част от промените, обвързвана с върховенството на закона, не беше довършена. Европейски Съюз одобри България с незавършена политическа и обществена система. Това стана поради съпротивата на една забележителна част от българското общество. Става дума за носталгично настроени хора, които не одобряваха консолидация посредством върховенството на закона “, изясни някогашният министър председател.

„ За тези 20 години има свободно предприемачество и пазарна стопанска система, която работи, въпреки и да не ни харесва. Имаме гражданско общество, което излезе на улицата предишното лято. То не приема страната да е в ръцете на олигарси. Колкото по-голяма става тази общественост, толкоз повече ще се преценяват с нея тези сили, които извращават българската народна власт. Този развой ще протече през идващите към 2 години “, сподели още Костов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР