Най-престижната индивидуална футболна награда "Златната топка" вече ще бъде връчвана

...
Най-престижната индивидуална футболна награда "Златната топка" вече ще бъде връчвана
Коментари Харесай

Радикална промяна при Златната топка. Кога ще я връчват

Най-престижната самостоятелна футболна премия "Златната топка " към този момент ще бъде връчвана в края на спортния сезон, а не в края на календарната година, оповестиха от списанието "Франс Футбол ", което държи правата на анкетата и дава наградата.

Обявено е понижаване на броя гласуващи за усъвършенстване на процеса.

Списание "Франс Футбол връчва премията на най-хубавия европейски състезател от 1956-а година, а при дамите от 2018-а. През 2020-а премия не беше връчвана поради пандемията от ковид.

"Няма повече от януари до декември. "Златната топка към този момент ще се връчва въз основата на един естествен футболен сезон: от август до юли ", оповестиха от "Франс футбол " в Туитър.

Футболистът на Пари Сен Жермен и аржентинска икона Лионел Меси завоюва за рекорден седми път премията през 2021-а година.

Промяната на връчването на премията ще свие действително сезон 2021/22 и последното събитие, което ще бъде взето поради е Европейското състезание за дами, което е през юли. Наградите ще бъдат връчени през октомври тази година. Световното за мъже в Катар от ноември до декември ще бъде отвън рамките на тази последваща премия и ще се взима поради при оценките за сезон 2022/23.

За "Златната топка " ще гласоподават единствено страни, които са до 100-ото място в ранглистата на ФИФА. В женския футбол ще гласоподават първите 50 в дамската класация на ФИФА, заяви БНР.

Списанието посочи и критериите за избор на носителя на премията. Гласуването ще се базира първо на самостоятелно показване, по-късно на отборно показване и най-после на почтена игра. Основната рецензия към „ Златната топка “ беше, че някои хора с право на глас от дребни страни нямат задоволително съответност и футболна просвета, с цел да правят оценка процесите в европейския футбол, където са и огромните клубове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР