Най-популярният отбор в бившата ГДР Динамо (Дрезден) победи бившия европейски

...
Най-популярният отбор в бившата ГДР Динамо (Дрезден) победи бившия европейски
Коментари Харесай

Феновете на Динамо ликуваха след успеха срещу Хамбургер за Купата

Най-популярният тим в някогашната Германска демократична република Динамо (Дрезден) победи някогашния европейски първенец Хамбургер в мач от 1/32-финалите от Купата на Германия. Срещата в Дрезден ще се запомни с обстоятелството, че на трибуните участваха 10 хиляди фенове. Динамо е в Трета лига, само че имаше цялостно предимство против изпусналия промоция в последния кръг някогашен немски гранд.

Местните управляващи в провинция Саксония разрешиха на домакините да пуснат колкото желаят фенове на тяхна отговорност. От Динамо решиха, че 10 хиляди фенове на стадион с потенциал от 32 хиляди е изцяло рационално.
 Снимка 496101
Източник:

Динамо означи два гола още до 16-та минута, вкаран от Яник Щарк и Роберт Бекер. Малко след почивката резултатът стана 3:0 след попадение на Кристоф Доферер в 53-ата минута. Гостите понижиха чак в края на дуела Адаму Онана в 89-ата минута. В добавеното време почитателите на Дрезден ликуваха за крайното 4:1, завършено след тъкмо изпълнена дузпа от Себастиан Май.
 Снимка 496099
Източник:

Победа с 3:2 реализира Хановер 96 при визитата си на Вюрцбургер Кикерс. Българският футболист в редиците на домакините Владимир Николов остана измежду запасите.

Рот-Вайс (Есен) завоюва вкъщи дербито против новака в Първа Бундеслига Арминия с 1:0.
 Леверкузен громи четвърторазреден противник за Купата на Германия, вкара 7 гола във вратата му
Леверкузен громи четвърторазреден противник за Купата на Германия, вкара 7 гола във вратата му

6 от всички попадения бяха осъществени още преди края на 31-ата минута на срещата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР