Най-отдалечената европейска държава Исландия обяви нова програма за възраждане на

...
Най-отдалечената европейска държава Исландия обяви нова програма за възраждане на
Коментари Харесай

Исландия с нова програма за възраждане на туризма - ухажва заможни чужденци

Най-отдалечената европейска страна Исландия разгласи нова стратегия за възобновление на туризма в страната. Тя обаче е ориентирана най-вече към чужденци, които имат обезпечени месечни приходи от най-малко 1 млн. исландски крони, равняващи се на 6200 евро.

Според програмата всички жители на страни, които кардинално нямат потребност от виза и дават отговор на горното изискване, могат без ограничавания да посетят страната и да останат без спомагателни документи за интервал от шест месеца. Исландия се пробва да се нарежда като „ оазис “ на ниска заболеваемост от COVID-19 и с изключение на всичко друго, страната се пробва да притегли и високоплатени експерти, които да работят на мира от разстояние. От март насам там са регистрирани общо 5000 инфекции от ковид и 25 смъртни случаи, съобщи Блумбърг. 

През последните години тя приемаше приблизително по близо 2,5 млн. туристи годишно, което е 7 пъти повече от  нейното население. Дори и след рухването на множеството ограничавания против COVID-19 през тази година обаче броят на туристите е с 80% по-малко от всекидневно.

Затова новата тактика включва създаване на петзвездни къщи за посетители, бунгала и хижи в ниско обитаеми местности, в които са предоставени всички първокласни улеснения, само че и чиято цена стартира от 2000 евро на вечер. Само през тази година компанията Buuble Hotel 18  сходни здания, намиращи се в отдалечени гори или край пусти крайбрежия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР