Най-ожесточените боеве в рамките на войната в Украйна се водят

...
Най-ожесточените боеве в рамките на войната в Украйна се водят
Коментари Харесай

Най-ожесточените боеве сега се водят в Запорожка област

Най-ожесточените боеве в границите на войната в Украйна се водят в този момент в Запорожка област, съобщи през вчерашния ден съветският министър на отбраната Сергей Шойгу, представен от Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11654
Шойгу сподели, че Украйна е задействала стратегическия си запас бригади, чиито военнослужещи са подготвени от западни инструктори. Той не показа доказателства за това свое изказване, което АП не е могла да ревизира по самостоятелен път.

Мозъчният концерн Институт за проучване на войната съобщи през вчерашния ден, че украинските сили са преодолели някои противотанкови траншеи и гъсто минирани сектори от фронтовата линия, които са част от отбранителните линии на съветските сили в Запорожка област. Институтът обаче акцентира, че не е в положение да каже, че съветските отбранителни линии са изцяло преодолени, написа Българска телеграфна агенция.

От началото на контранастъплението си преди към три месеца Украйна напредна със седем километра в Запорожка област, споделят украински представители.

Миналата седмица украинските сили преодоляха съветските укрепления и си върнаха село Роботине. Това беше първата тактически значима победа на украинските сили в Запорожка област, отбелязва АП.

Украинските сили напреднаха още повече в този регион и укрепват заетите позиции, съобщи Павло Ковалчук, представител на генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Военните наблюдаващи са на мнение, че на украинските войски им стига да напреднат и 15 километра от Роботине, тъй като следователно в огневия им обхват ще попаднат съветските направления за доставяне от изток на запад. Съответно Украйна може да отслаби съветската боеспособност, като пресече пътищата за доставка на муниции и хранителни запаси. Украинското контранастъпление обаче няма прикритие от въздуха, което го прави трудно и постепенно, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР