Най-общо казано, логиката на отвореното финансиране на политически партии на

...
Най-общо казано, логиката на отвореното финансиране на политически партии на
Коментари Харесай

10 + 1 въпроса за отвореното финансиране на политическите партии от бизнеса

Най-общо казано, логиката на " отвореното финансиране " на политически партии на доктрина работи по този начин: Ако си аграрни производител, финансираш партия/и с приоритет земеделие; в случай че си строителна компания - партии с приоритет по-висок % Брутният вътрешен продукт за инфраструктура; в случай че си IT компания - партии с приоритет обучение и прочие. Дотук добре, както споделил прелитайки около шестия етаж оня " късметлия ", който падал от покрива към земята. Нещо обаче все ми споделя, че нещата на родна почва няма да се получат тъкмо по този начин и ето въпросите, които считам за значими и без отговор в това откровено-популистко състезание за по-малки дотации:

Кой ще отбрани спонсорите на политическите партии от институционални репресии , изключване от достъп до държавен/европейски запас и жълти медийни офанзиви на спонсорирани от държавното управление медии с проправителствен уклон?

Офшорните донори (директно и през локални свои дружества) ще могат ли да подаряват и няма ли вместо осветляване на връзките бизнес-политика да се получи една скица за пране на пари, в която слабоизвестни сдружения се оказват най-големите донори на големи суми на партии без забележими учредения?

Ще бъдат ли изключени естествените монополи и концесионерите от евентуалните донори на партии? Само аз ли виждам казуса тук, обвързван с евентуалното изнудване както от ръководещи, по този начин и от тези, които желаят да седнат на тяхното място?

Счетоводството, глупако! - някой въобще има ли концепция по какъв начин в действителност ще се осчетоводяват даренията и ще има ли данъчни облекчения?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР