Най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър "Алеко Константинов" е

...
Най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър "Алеко Константинов" е
Коментари Харесай

Албена Павлова блести в нова българска комедия

Най-новото заглавие в афиша на Сатиричния спектакъл "Алеко Константинов " е "Експлозивна комедия за огромния гърмеж ". Премиерата на 6 февруари мина при цялостен салон и доста смях от публиката. Автор на пиесата, която се слага за първи път, е Александър Секулов, а режисьор-Пламен Марков. Изборът му на артисти е повече от сполучлив, като измежду тях в безспорна любимката на публиката още от първия театър се трансформира Албена Павлова. Екранната Гълъбина Чеканова от сериала „ Столичани допълнително “ играе шантава журналистка, за която е по-важно да се чуят нейните думи, в сравнение с тези на събеседника, който интервюира. „ Имаме събитие и то е нова модерна българска пиеса, което се случва все по-рядко “, изясни желанието си да играе в пиесата Албена Павлова.



Сюжетът се върти към протест на чистачките в Европарламента в Страсбург, които са принудени от служителите да мият в специфични костюми, предпазващи даже от радиация, струващи доста пари. Въпреки че действието се развива на Запад, то в действителност е мигане към обстановката във всяка една постсоциалистическа страна, каквато е и нашата. Абсурдният протест се развива на фона на драмата в фамилията на началника на защитата на Народното събрание, изигран от Пенко Господинов. Доцентът от НАТФИЗ е посетител в Сатиричния спектакъл, тъй като главната му работа е като учител.



Сред учениците му от настоящия актьорски клас е и дъщерята на президента Румен Радев Радина. „ Пиесата ме сграбчи с това, че е добре написана. Александър Секулов през последните години обезпечи престижа на своето име и без подозрение има знак за положително качество, когато той написа. Това, което изключително доста ме сграбчи е, че пиесата е модерна и е ирония, т.е. тя е смешна и дружно с това е същинска ирония “, споделя режисьорът Пламен Марков.

Сценографията и костюмите са дело на Мира Каланова, музиката на Калин Николов. Помощник режисьор е Елица Мутафчиева, драматург - Богдана Костуркова. В функциите са още Стела Ганчева, Асен Мутафчиев, Михаил Сървански, Кирил Бояджиев, Вилислава Кирилова, Теодор Елмазов, Димитър Баненкин, Иван Панев.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР