Най-новият треньор в екипа на Григор Димитров - Радек Щепанек,

...
Най-новият треньор в екипа на Григор Димитров - Радек Щепанек,
Коментари Харесай

Щепанек ще тренира Димитров само за "Ролан Гарос"

Най-новият треньор в екипа на Григор Димитров - Радек Щепанек, ще оказва помощ на българския тенисист единствено в подготовката му за " Ролан Гарос ". След края на втория за годината шампионат от Големия шлем в Париж (26 май-9 юни), с който завършва сезонът на клей за 2019 година, двамата ще преценяват дали да продължат съдействието си.

" Разбрахме се да изкараме дружно Откритото състезание на Франция. Засега не сме възнамерявали нищо друго. В Париж ще приказваме какво следва оттова нататък. Сега главната ни задача е да свикнем един с различен - както на корта, по този начин и отвън него. Трябва да се опознаем допустимо най-бързо ", показа 40-годишният чех пред телевизия " Нова " в родината си.

Щепанек, който е някогашен №8 в света, ще работи взаимно с някогашния №1 Андре Агаси, поел ролята на специфичен съветник на българина от началото на 2019 година Двамата дружно бяха треньори на Новак Джокович от ноември 2017 до април 2018 година

Димитров, който в четвъртък ще навърши 28 година, се раздели с венецуелския треньор Даниел Валверду след 3-годишно партньорство, извело хасковлията до №3 в света в края на 2017 година В обновената през вчерашния ден класация на АТР българската първа ракета отстъпи с две позиции до 48-о място.

След като през предходната седмица отпадна още в I кръг на " Мастърс " в Мадрид (Исп, €6,54 млн.), тази седмица Димитров ще играе на идващия шампионат от сериите АТР 1000 - в Рим (Ит, €5,21 млн.). На старта на главната скица на сингъл нашият ще срещне Ян-Ленард Щруф (Гер). Снощи Григор и сътрудникът му Борна Чорич (Хър) трябваше да стартират в конкуренцията на двойки с мач против Остин Крайчек (САЩ) и Артьом Ситак (НЗел), които замениха отказалите присъединяване на каре Франсис Тиафоу (САЩ) и Люка Пуй (Фр).

Турнирът " Мастърс " в Мадрид завърши в неделя с успех на Новак Джокович. Във финала сърбинът не даде никакъв късмет на Стефанос Циципас (Гър) и го победи с 6:3, 6:4 за 1:32 ч. За Джокович това е 33-та купа от най-престижната верига отвън Големия шлем и той се изравни с рекордьора по този индикатор Рафаел Надал (Исп), изнемощял на 1/2-финалите против Циципас. На трето място във безконечната класация е Роджър Федерер (Швейц) с 28 трофея от " Мастърс ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР