Най-новият шосеен пробег в България Студентски град рън ще се

...
Най-новият шосеен пробег в България Студентски град рън ще се
Коментари Харесай

Студентски град рън стартира в неделя

Най-новият шосеен пробег в България Студентски град рън ще се организира на 1 октомври (неделя). На конференция в Национална Спортна Академия “Васил Левски “ уредниците дадоха детайлности за събитието.

Димитър Дилчев - кмет на Район Студентски в Столична община заяви, че надпреварата се прави за да се разпространява спорта измежду младежите в региона и съобщи, че ще взе участие на отдалеченост 5.22 км при феновете бегачи.

Професор Пенчо Гешев – ректор на Национална Спортна Академия „ Васил Левски “ показа, че събитието е отдадено и на 75-години от основаването на образователното заведение.

Валентина Жекова от състезателен клуб „ Юниверсал “ – уредник на Студенстки град рън показа активността на клуба и напомни, че „ Юниверсал “ са уредници на шампионатите „ Цветанка Христова “ и „ Григор Христов “, които събират към 1000 деца, юноши и девойки напролет.

Антон Бонов – представител на БФЛА заяви, че някои от най-хубавите български бегачи на междинни и дълги дистанции като Митко Ценов, Йоло Николов, Лиляна Георгиева и други ще вземат участие в надбягванията в Студентски град. Бонов заяви, че надпреварата включва и занятие по „ Детска атлетика “ на Централния стадион на НСА, а деца от цялата страна ще се включат в другите игри. Лично Мирела Демирева – вицешампионка на скок височина от олимпийските игри в Рио ще награди децата на Студентски град рън.

В края на конференцията Антон Бонов връчи спортен номер 1 на Димитър Дилчев и номер 75 (символ на годишнината на НСА) на професор Пенчо Гешев.

Старт-финалът на другите бягания е пред ремонтираната арка на НСА, а първи ще се състезават професионалните спортисти, които започват в 9:30 на отдалеченост 5.22 км. Следва всеобщ старт на същото разстояние за фенове от 10:00 часа, а от 11:00 ще има атрактивна дисциплинираност – щафети за фамилии, компании и тимове 2х2.61 км.

Движението в Студентски град ще бъде затворено в интервала от 9:25 до 11:35, като ще има стеснен пропусквателен режим за пътни транспортни средства.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР