Най-новият състезателен пистов автомобил на италианската луксозна марка се казва

...
Най-новият състезателен пистов автомобил на италианската луксозна марка се казва
Коментари Харесай

Дебют за Maserati GT2 - видео

Най-новият спортен пистов автомобил на италианската първокласна марка се споделя Maserati GT2. Колата означи своя спортен дебют на пистата Пол Рикар през уикенда като част от европейската серия Fanatec GT2. Превозното средство беше показано за първи път в края на юни по случай 24-те часа на Spa-Francorchamps.

LP Racing е първият тим, който употребява новото Maserati GT2 - пилотирано от Леонардо Горини и Лука Пири. След като взе полпозишън в петък, той доближи второ място в първото съревнование в събота и приключи седми във второто съревнование. Това беше дебют, който незабавно разсъни славните мемоари от спортната история на Maserati.

В началото на идния сезон GT2 2024 новото транспортно средство, напълно създадено в Модена, ще вземе публично присъединяване в този шампионат. Дебютът в европейските спортни серии бележи завръщането на Maserati в GT надпреварите, където компанията за последно си направи име през 2000-те години с победоносния MC12 и завоюва 13 трофеи от шампионати на конструктори, тимове и водачи.



Maserati GT2 е правоприемник на MC12. Той споделя с него V6 twin-turbo Nettuno мотора. Според разпоредбите мощноста му е 463 кВт/621 к.с.



Това бележи различен значим крайъгълен камък в спортната история за Maserati - откакто влезе в международния шампионат на ABB FIA Formula E, в този момент се завръща в интернационалните GT надпревари, с което Maserati построява мост сред предишното, сегашното и бъдещето на моторния спорт.

Давиде Грасо, основен изпълнителен шеф на Maserati S.p.A.: „ Със завръщането си в надпреварите GT, Maserati написа още една значима глава в историята на моторния спорт и превзема място, където към този момент е оставил своя отпечатък в предишното. Това е диря от незаличими достижения. От пистата до улицата, ние постоянно сме търсили провокации, с цел да осъществяваме желанието да сътворяваме страсти зад кормилото. Maserati GT2 е нашият ключ към бъдещето на марката в надпреварите. "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР