Най-новият хитов сериал на онлайн платформата Нетфликс носи заглавието The

...
Най-новият хитов сериал на онлайн платформата Нетфликс носи заглавието The
Коментари Харесай

The Queen's Gambit: нов хитов сериал и защо се струва да го гледаме

Най-новият хитов сериал на онлайн платформата " Нетфликс " носи заглавието The Queen's Gambit. Сериалът има седем епизода и ни връща в годините на Студената война, разказвайки историята на едно младо момиче, което прекомерно рано остава без родители. Майка ѝ се самоубива, като прави опит да го направи дружно с щерка си Бет Хармън. Образът се играе от необикновено надарената актриса Аня Тейлър-Джой, която по-рано гледахме във викторианската комедия Emma.

Без да издаваме прекалено много, единствено загатваме, че Бет се оказва извънредно надарено дете. Макар и останала сирак (освен драмата с майка ѝ, има забавна история с бащата на Бет), Хармън някак съумява да " бяга " всеки ден от действителността в сиропиталището, където въпреки всичко среща и някои другари. Особено един човек, който прекатурва визиите ѝ за всичко. Бет се влюбва в шаха и се трансформира в същинска сензация. 

Виж още:

Ето и няколко аргументи да гледате The Queen's Gambit, който е на челно място за гледани сериали в България, в класацията на " Нетфликс ".

1. Както към този момент споменахме... неповторимата игра на Аня Тейлър-Джой, която след пробива си през 2015 година, все по-устремено върви по стълбицата на уважаваните млади артисти.

2. Режисьор на седемте епизода е Скот Франк, който обра награди и аплодисменти с последния си сериал Godless. Освен това вечно ще остане в историята като сценарист на класиките Minority Report и Out of Sight.

3. В сериите взе участие едно много познато лице - той беше именуван също дете-чудо. Томас Броуди-Сангстър влиза в ролята на един от най-хубавите играчи на шах и се трансформира в извънредно непосредствен на младата, надарена, само че неопитна Бет.

Виж още:

4. Декорите и костюмите са на извънредно високо равнище. Напълно пасващи с ерата на Студана война в Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики. За дамите има доста какво да видят - прелестни прически и тоалети. Само вметваме, че детайли от модата на 60-те години се завръщат с цялостна мощ, а от The Queen's Gambit може да почерпите много ентусиазъм в това отношение.

5. Преди всичко останало обаче е нещо друго - играта на шах. Игра за изключителни хора, с доста ясна и бистра мисъл, игра на нерви и самообладание. Безспорно е нещо, което си заслужава да изгледате през уикенда, в случай че към момента се чудите.

Виж още:

Източник фотоси & thumbnail: https://www.instagram.com/anyataylorjoy/, https://www.instagram.com/netflix/, 

https://www.instagram.com/the.queensgambitnetflix/  

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР