Най-новият български филм потегля към големия екран от петък. Снимка

...
Най-новият български филм потегля към големия екран от петък. Снимка
Коментари Харесай

Най-новият български филм Снимка с Юки потегля на големия екран от петък

Най-новият български филм потегля към огромния екран от петък. " Снимка с Юки " е първата копродукция сред България и Япония с продуценти " Чучков Брадърс ". Филмът е основан с поддръжката на Националния кино център и Българска национална телевизия. Тази вечер в кино Люмиер е формалната премиера. Повече от Галя Крайчовска.

Със " Снимка с Юки " Лъчезар Аврамов прави режисьорски дебют в игралното кино. Заедно със сценариста Димитър Стоянович, с който работят върху сполучливи документални и телевизионни планове, придвижват една история по роман на Мирослав Пенков. Всъщност не престават я след финалната точка. Вижте какво споделиха минути преди премиерата режисьорът Лъчезар Аврамов, продуцентът Борислав Чучков и сценаристът Димитър Стоянович.

Борислав Чучков - продуцент: На първо място ни завоюва самият Лъчезар Аврамов. Като създател и като човек той беше мотивът да прочета описа. Прочетох го и оттова започнахме работа.

Лъчезар Аврамов - режисьор: С актьорите имах страховит шанс и работихме прелестно. С Руши (Видинлиев - б.р.), който е извънредно образован, извънредно порядъчен. С Кики Сугино, която е изключителна, поразителна. Аз не бях работил с артист от тази просвета.

Димитър Стоянович - сценарист: Със сигурност това, което и двамата с режисьора извънредно доста ни е вълнувало през цялото време, когато сме почнали да работим по този план, е това човешко чувство, че той може самичък да управлява ориста си. Това е и за нас двамата безусловно безумство, което доста постоянно се среща.

Актьори от три континента се събират в този филм. Японската актриса Кики Сугино прави своя дебют на британски език.. Във кино лентата своето завръщане в родното арт пространство прави Димитър Маринов- артистът, който е част от звездния оскаров екип на " Зелената книга ". За " Снимка с Юки " сподели, че е по-близо до сърцето му. Актьорът ще провежда и специфична прожекция в Лос Анджелис. " Снимка с Юки " завоюва премията на публиката на София Филм Фест. От петък той потегля по кината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР