Най-новите обитатели на зоопарка в Стара Загора са две малки

...
Най-новите обитатели на зоопарка в Стара Загора са две малки
Коментари Харесай

Черни пантери и леопардче играят в зоопарка в Стара Загора

Най-новите жители на зоопарка в Стара Загора са две дребни черни пантери и един леопард. Черните пантери са мъжка и женска, а леопардът - с познатата оранжева и петниста багра, е дама. Те са на към 5-месечна възраст и са игриви, само че и към момента срамежливи. Животните са пристигнали от Словакия и към момента се приспособяват към новия си дом.

Скоро ще бъде оповестена самодейност за избор на имена на бебетата .

Д-р Ивелина Илиева, началник на зоопарка, споделя, че са извънредно щастливи, че обогатяват животинските типове. Тя не изпуска момента да подсети на посетителите на зоопарка да не подвигат прекомерно мощен звук, когато са покрай тях или другите ни жители . " Добрата вест е, че все по-рядко хората подценяват възбраната за хранене на животните. Случаите фрапантно понижиха, което може единствено да ни радва ", добавя тя.

Малките огромни котки се усещат добре, само че още са в интервал на опознаване на заобикалящата ги среда.
 Снимка 590288
Източник:

В зоопарка има и други бебета животни - маймунка и нутрия. През август месец от зоопарка.

В момента тече процедурата за съоръжение на просветителния център на Зоопарка. По този метод мястото ще бъде освен атрактивно за разходки, само че и за приемане на забавни и потребни познания, изключително от децата.

През ноември старозагорската зооградина ще бъде хазаин на Годишно общо заседание на Българската асоциация на зоопарковете и аквариумите.
 Зоопаркът в Стара Загора се снабди с нови жители
Зоопаркът в Стара Загора се снабди с нови жители

Родили са се три еленчета лопатари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР