Най-новата експозиция в Арт галерия Вежди показва изключителни творби на

...
Най-новата експозиция в Арт галерия Вежди показва изключителни творби на
Коментари Харесай

Арт Галерия Вежди представя изложбата Големите майстори на XX век на 1 март

Най-новата експозиция в Арт изложба Вежди демонстрира изключителни произведения на някои от най-известните български художници. Изложбата се назовава „ Големите майстори на ХХ век “ и ще бъде открита на 1 март 2022 година

Впечатляващото с интериора си vip арт пространство събира на едно място такива майстори на четката като Ненко Балкански, Никола Танев, Златю Бояджиев, Теофан Сокеров, Васил Стоилов, Иван Милев, Бенчо Обрешков, Тома Трифоновски, Генко Генков, Димитър Казаков – Нерон, Томас Кочопулос, Стоимен Стоилов, Емил Стойчев, Иван Димов дружно със скулптори като Асен Пейков, Борис Райнов, Любомир Далчев, Марко Марков, Никола Терзиев – Желязото, Иван Лазаров, Галин Малакчиев, Крум Дамянов, Валентин Старчев. Това са емблематични създатели, формирали художествения усет на цели генерации и белязали по несравним метод развиването на българското изкуство през 20- ти век.

Всяко име в тази неповторима галерия носи автентичен почерк, разпознаван безпогрешно и от ценители, и от изкуствоведи, и от аудитория.

Ето какво съобщи Вежди Рашидов за най-новата експозиция живопис и статуя в галерията: „ Това са майстори, които с цялото си творчество изрично са покрили пластичния усет на един цялостен век. Те освен са устояли себе си, само че са възпитали и идващото потомство гении на 21-ви век, те са онази скъпа основа, върху която могат да стъпят и да продължат развиването на българската пластична просвета създателите след тях. Убеден съм, че това е неостаряващо творчество, което е настоящо във всяка нова ера, тъй като носи в себе си точно това зрънце, с помощта на което споделяме, че изкуството е постоянно. Много от тези имена освен че са огромни, само че би трябвало да бъдат запомнени от идните генерации, с цел да имат основанието да споделят, че точно с помощта на огромните майстори бъдещите надарени хора могат се стремят да бъдат значими и запаметяващи се като тях. “

Изложбата „ Големите майстори на ХХ век “ в Арт изложба Вежди ще бъде открита в 18 часа на 1 март 2022 година /вторник/.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР