Най-неприятната част от това да решите да поседите в градината

...
Най-неприятната част от това да решите да поседите в градината
Коментари Харесай

8 ефективни трика, с които ще премахнете сърбежа от ухапване на комар

Най-неприятната част от това да решите да поседите в градината или да почивате край морето или високо в планината, са ухапванията от най-различни инсекти и най-много – комари. Зачервяванията,сърбежът и подуването са едни от най-честите прояви на ухапването. Искате да се предпазите от тази злина? В тази публикация ще ви представим няколко метода за потушаване на неприятните последствия от ухапването. Хубаво е да сте осведомени с разнообразни трикове, с цел да реагирате съответно при неналичието на специфичен успокоителен медикамент и да употребявате домашни артикули.

Мехлем

Има такива, които може да закупите без наставление от доктор. Те ще успокоят сърбежа и ще понижат подуването. Изберете такива, които са на билкова основа, а не цялостни с химикали. Въпреки това, има и способи с домашни артикули, които ще ви оказват помощ да успокоите възпалението. Съветваме ви да изпробвате първо тях, преди да давате пари, а и са по-полезни и безвредни.

Каламинов лосион

Този лосион е богат на цинк, който е прочут с успокояващото си деяние върху кожата. Нанесете върху зачервения или подутия сектор и подновявайте през няколко часа, в случай че е належащо.

Лед

Ледът охлажда и по този метод възпира сърбежа и успокоява кожата. За да не си навредите, не поставяйте непосредствено кубче лед върху кожата, а го увийте в тънка забрадка.

Сода за самун

Смесете малко сода за самун с вода до приемането на хомогенна примес. Приложете локално върху ухапаното място и содата ще понижи бързо и ефикасно неприятното възприятие на сърбеж и дискомфорта.

Мед

Медът е прочут с противовъзпалителните и антибактериалните си свойства. Той има успокоителен резултат и с помощта на свойствата си ще защищити от разпространяване на възпалението. Ако участакът е издут, медът ще спомогне за спадането и ще понижи сърбежа.

Пакетчета чай

Разбира се, те би трябвало да за използвани преди този момент и след потреблението им би трябвало да се охладят. Сложете ги върху инфектираното място и ще получите положителни резултати – сърбежът ще понижи, кожата ще се поуспокои, а различен плюс е, че танинът има противовъзпалителни свойства и възпалението няма да се популяризира.

Овесени ядки

При потребност от усмиряване на кожата, отидете в кухнята и пригответе каша от овесени ядки.  Приложете върху възпаленото място, като разтривате, само че не прекомерно нападателно, с цел да не нараните в допълнение инфекцията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР