Най-накрая влязохме в Европа. Така вицепремиерът и финансов министър Асен

...
Най-накрая влязохме в Европа. Така вицепремиерът и финансов министър Асен
Коментари Харесай

Асен Василев: Най-накрая влязохме в Европа

Най-накрая влязохме в Европа. Така вицепремиерът и финансов министър Асен Василев разяснява арестите на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия шеф на пресцентъра на Министерския съвет Севдалина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов. " Изглежда, че най-сетне се действа по сигнал на господин Божков (обвиняемия предприемач Василе Божков - бел. ред.) и по отчета на Агенция държавна финансова ревизия от предишното лято. Ако си спомняте АДФИ откри, че има нанесена вреда на бюджета в размер на 556 млн. лева лева поради бездействието на комисията по хазарта на директно послушание на господин Горанов ", уточни Василев. 

" Това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха подхванати никакви дейности да се защитят тези 556 милиона на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че има една поне дребна стъпка в тази посока ", уточни още финансовият министър пред публицисти в Народното събрание.

" Каква политическа чистка? За да има чистка, би трябвало някой от тези лица да е във властта ", по този начин той разяснява изказванията на опозицията, че арестите са форма на принуда. " Знаете ли какво е принуда? Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните на Министерския съвет. Репресия, когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада, с цел да го гледат всички да го снимат ", посочи вицепремиерът.

Василев отхвърли случилото се да има някаква връзка с възможното даване на оръжия на Украйна. " Държавата не може да даде и един гвоздей без автограф на Министерство на финансите, а при нас не е постъпвало такова искане по никаква форма за каквито и да е оръжия ", безапелационен е той.

По мотив ареста на Арнаудова, за който се твърди, че е станал пред очите на брачна половинка и децата ѝ, министърът сподели че не знае някой да е разрушил вратата и да ѝ е поставил белезници. Той напомни, сходни случай е имало и даде образец арестите на някогашния френски президент Никола Саркози и някогашния канцлер на Австрия Себастиян Курц. " Най-накрая влязохме в Европа ", сподели той.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР