Най-накрая успяхте. Получили сте повишението! Това означава, че отговорностите ви

...
Най-накрая успяхте. Получили сте повишението! Това означава, че отговорностите ви
Коментари Харесай

Пет шокиращи начина, по които стресът ни състарява

Най-накрая успяхте. Получили сте покачването! Това значи, че отговорностите ви не понижават, Напротив – усилват се. Необходимостта непрекъснато да наваксвате и да се „ движите “ с нужната скорост в един миг може да окаже отрицателно въздействие върху здравето ви.
Емоционално и физически ще бъдете натоварени. Ако не извършите корекции в ежеднението си, напълно скоро ще имате потребност от доктор.
Стресът може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Не го подценявайте! Ето по какъв начин се случва това:
1. Появяват се бръчки прибързано
Когато сме уплашени, тялото освобождава химикали, в това число адреналин, норепинефрин и кортизол. Първите два са ответна реакция на обстановки, в които сте под мощен стрес.
Кортизолът, на собствен ред, се освобождава в кръвообращението – прекомерно доста от него може да предизвика загуба на колаген – протеин, който поддържа кожата стегната.
2. Страдате от косопад
Telogen effluvium – това не е магическо проклинание, а термин, с който се отбелязва опадането на косата, предизвикано от стрес. Последният нарушава естествения цикъл на напредък на фоликулите на косата, което води до опадането й.
3. Оплаквате се от кръгове към очите и торбички под тях
Липсата на отмора и пълностоен сън може да предизвика разширение на кръвоносните съдове към очите. Като резултат се получава потъмняване към тях. Тъмните кръгове към очите са симптом и за проблем с салдото на течности. Той е разследване на неналичието на сън.
4. Стресът състарява мозъка
Да, тъкмо по този начин. При дамите мозъкът остарява по-бързо, когато са уплашени. Това води до съответното остаряване на нервните кафези, което на собствен ред предизвика ранно развиване на Алцхаймер и повишение на риска от деменция в бъдеще.
5. Настъпват необратими промени в ДНК
Стресът се отразява и върху ДНК. Това значи, че сте по-предразположени към разболяване от Паркинсон, сърдечни заболявания и диабет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР