Най-накрая НАСА започнасвоето завръщане на Луната, това го очаквам от

...
Най-накрая НАСА започнасвоето завръщане на Луната, това го очаквам от
Коментари Харесай

Създателят на Космос БГ: Планира се строеж на бази в орбита около Луната

„ Най-накрая НАСА започнасвоето завръщане на Луната, това го чакам от две десетилетия. Повечето хораот епохата на Буш Старши биха споделили, че се вършат опити за завръщане на лунната стратегия от години, само че те удряха на камък. Стигна се още веднъж до товада имаме кораба „ Орион “, който сполучливо обиколи Луната и то тъкмо 50 години след изстрелването на последната задача от „ Аполо 11 “. Това казасъздателят на КосмосБГд-р Светослав Александров в „ Кой приказва “ по Дарик радио, запитан с какво ще се запомни галактическата 2022 година.

„ Трябваше да има полетоще през 2016 година, само че ракетата притежател претърпя доста отлагания. Пандемията от Ковид повлия също върху процеса, само че истината е, че и без неяексперти предупреждаваха, че ще отнемегодини,докато се минат всички проби, тъй като тази ракета е с гориво от течен водород.Той е най-лекият детайл, доста елементарно пораждат течове, аз самият бях изгубил вяра. Това беше като повтаряне на задачата „ Аполо 11 “, тогава също е имало течове на ракетата “, разяснява още Александров.

По думите му до една година или две ще можем да разберем имената на четиримата космонавти, които ще обиколят Луната, преди да кацнат на нея. „ Сега се приказва запо-трайно изселване и тов по-интересните елементи. Говорим за градеж на бази в орбита към Луната,модулите са към този момент в развой на произвеждане. Това е идващият проектслед този за завършването на галактическата стратегия. Всички страни ще вземат участие в построяването на такава станция, с изключение на Русия “, акцентира основателят на Космос БГ.

Той изясни, че от станцията космонавтите ще могат да слизат от Луната и да вършат проучвания. „ Това е сериозен политически план, който има единодушие от многострани, в това число Украйна и Румъния. България не взе участие, само че нека най-накрая някой се присети, че ние като странасевроатлантическаориентация, е значимо да работим за пълноплавно членствовЕвропейската галактическа организация. “

Александров разяснява и концепцията за предстоящполет към Луната благодарение на SpaceX, която съгласно него няма да бъде спазена за дадения период. „ Корабът не е летял в безпилотен режим. Той е ориентиран за първата четвърт на 2023 година, само че това не значи, че няма да е забавно. Може би полетът няма да е към Луната, само че ще е високо в земната орбита, на 1000 км от земната повърхнина. “

Д-р Светослав Александров бе безапелационен, че в идващите години обект на внимание ще бъде Луната. „ Мъск изстреля също две задачи до Луната, японски стартъпще взе участие по-нататък в програмата„ Артемис 1 “.

„ Ако нещата съсStarship не престават да се развиват, може до 2024 да имаме частен транспортен съд, отправил се към Марс. Това е огромната цел на Илон Мъск “, сподели още Александров в ефира на Дарик.

За Космоса като бизнес, комерсиализираните полети до Луната и Марс, чуйте целия диалог:

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР