Най-много от тях – 211, се водят в Районната прокуратура

...
Най-много от тях – 211, се водят в Районната прокуратура
Коментари Харесай

420 са досъдебните производства към АП-Варна за нарушаване на карантината


Най-много от тях – 211, се водят в Районната прокуратура във Варна. Досъдебните производства за закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс под управлението на Районната прокуратура в Разград станаха 64. Расте и броя на формираните каузи против извършители на карантината и в Районната прокуратура в Шумен, където се водят 62 производства по този текст в Наказателния кодекс, чието наказване е до 5 години отнемане от независимост и санкция от 10 000 до 50 000 лв..  

От Районната прокуратура в Търговище са изпратили за специфичен контрол в Апелативната прокуратура във Варна досега 34 каузи за нарушение на карантинните ограничения, а от Силистра - 32. Най-малък е броят на тези досъдебни производства в региона на Добрич – 17.

Всички досъдебни производства се водят против българи, които са обитавали в рискови страни със смъртни случаи от коронавирусна зараза и след пандемията са се завърнали в България. Въпреки че са получили наставление от българските здравни управляващи за съблюдаване на наложителна изолираност, с цел да бъдат защитени други хора, те са напуснали домовете си под друг предлог. Най-често с цел да отидат при свои близки, да пазарят в магазин или  да пият кафе с познати.

Сред нарушителите с повдигнати обвинявания за нарушение на карантинните ограничения против COVID-19 има и хора, които са отишли да записват в КАТ импортираната от чужбина кола или да внесат документи за издаване на нова персонална карта или интернационален паспорт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР