Най-много изостават сухопътни войски, там няма нито един стартирал проект

...
Най-много изостават сухопътни войски, там няма нито един стартирал проект
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Модернизацията на армията ще е безсмислена без личен състав

Най-много изостават сухопътни войски, там няма нито един стартирал план за рационализация. Модернизацията е дълъг развой, действително ще получим бойните самолети през 2025 година Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Той акцентира, че е доста значима и мотивацията на персоналния състав, тъй като имаме отлив на млади военни. „ Ако придобием нова техника без персонален състав, това ще бъде безсмислена рационализация “, съобщи по Българска национална телевизия министър Стоянов.

Той дефинира като подправена вест информация, че Англия щяла да даде самолети, в случай че ние предоставим нашите МиГ-29 и Су-25 на Украйна.

Министър Стоянов напомни, че сме изпуснали времето за триъгълните покупко-продажби, при които предоставяме наше остаряло руско оръжие на Украйна и получаваме ново. Такива покупко-продажби са били сключвани предходната година, през последните два месеца няма нито една такава договорка.

Няма по какъв начин да бъдат предоставени Противовъздушна отбрана комплекси С-200 и С-300, тъй като сме лимитирани от финансови средства. Един Противовъздушна отбрана комплекс коства над 1 милиарда $. Знаем, че изтребителната авиация е в тежко положение, закъснява идването на Ф-16. Как ще подсигуряваме въздушния суверенитет на страната, сподели още министър Димитров. Според него замяната на платформи от 1977 с такива от 1973 година не е рационализация.

От думите на министър Димитър Стоянов стана ясно, че България ще даде муниции на Украйна: Нямам по какъв начин да предоставим изтребители и Противовъздушна отбрана, тъй като нямаме заместваща платформа. Няма какво да ни бъде предоставено, прекомерно доста сме закъснели “, сподели той, добавяйки, че предходното държавно управление е трябвало да си свърши работата.

Той се надява, че през тази година ще стигнем 2% разноски от Брутният вътрешен продукт за защита.

Министър Стоянов не вижда президентът да е нарушил Конституцията. „ Това е следващото политическо говорене по време на една политическа борба, което цели да консолидира електоратите “, съобщи Стоянов, разяснявайки предлагането за импийчмънт на президента Румен Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР