Най-много електронни заявления са постъпили от Турция – 28 286,

...
Най-много електронни заявления са постъпили от Турция – 28 286,
Коментари Харесай

Над 47 000 са онлайн заявленията за гласуване от българите в чужбина

Най-много електронни заявки са постъпили от Турция – 28 286, Обединеното кралство – 3343, Германия – 3285, Съединени американски щати – 2081, Испания - 1602, Италия – 1072.

 

Срокът за подаване на заявки за гласоподаване отвън страната – посредством документално заявление по пример или посредством електронно заявление през интернет страницата на ЦИК, беше до 7 март.

 

Българските жители, които не са подали заявление за гласоподаване отвън страната в избрания период, могат да гласоподават в секция, в страна и място по техен избор.

 

При гласуването те подават пред Секционната изборна комисия (СИК) декларация по пример (Приложение № 29-НС от изборните книжа), че дават отговор на изискванията да избират и че не са дали своят вот и няма да гласоподават на друго място.

 

Със свое решение от 10 февруари комисията разгласи листата на местата отвън страната, където на извършени в последните 5 години избори е имало секция, в която са дали своят вот не по-малко от 100 гласоподаватели.

 

До 11 март ЦИК ще реши дефинитивно в кои страни и какъв брой изборни секции ще бъдат отворени зад граница за вота през април.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР