Най-много чужди граждани, които идват да работя в България, са

...
Най-много чужди граждани, които идват да работя в България, са
Коментари Харесай

Най-много чужди граждани, които идват да работя в България, са от Украйна


Най-много непознати жители, които идват да работя в България, са от Украйна, заяви в Народното събрание вицепремиерът Марияна Николова. Тя отговори на въпрос на народния представител Панел Шопов по отношение на непознатите жители влезнали в България с работни визи.

По данни на Агенцията за заетостта през 2018 година достъп до пазара на труда в България е възложен на 1904 жители от 42 страни отвън Европейски Съюз. Краткосрочна претовареност - до три месеца, е разрешена на 601 командировани жители. Регистрираните сезонни служащи са били 8443.

За интервала от 1 януари до 30 септември 2019 година достъп до пазара на труда е възложен на 2205 лица от 36 страни. Регистрирана е краткосрочна претовареност до 3 месеца на 390 командировани лица и на 10 820 хора със сезонна претовареност.

Най-много непознати жители през предходната и тази година са работили в областта на туризма.

Най-много непознати жители с право на работа са пристигнали от Украйна: през 2018 година - 7142-ма и през първите девет месеца на тази година - 9010 души.

Всички непознати жители са плащали обществените си осигуровки по ред, прилагащ се и за българските жители, уточни Марияна Николова.

Източник: novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР