Най-младият народен представител Теодора Халачева завършва първата сесия на 44-тото

...
Най-младият народен представител Теодора Халачева завършва първата сесия на 44-тото
Коментари Харесай

За най-младия народен представител Теодора Халачева политическият сезон беше динамичен и активен

Най-младият депутат Теодора Халачева приключва първата сесия на 44-тото Народно заседание с 11 настоящи въпроси, 5 законопроекти и едно, към момента неотговорено запитване за демографската рецесия, оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия - Пловдив.

Като динамичен и деен дефинира парламентарния сезон за себе си 25-годишната политоложка. Нейният главен приоритет - проблемите на младите българи, беше във фокуса на депутатската ѝ работа, както даде обещание и в предизборната акция. Две трети от въпросите й към отрасловите министри бяха отдадени на тематиките, свързани с подрастващите. Още с първия си въпрос Халачева принуди вицепремиера Симеонов да се ангажира с подписването на съглашение, което да отбрани правата на децата в медиите. Такова няма от 2013 година и с аргументираната си позиция младата парламентаристка записва първия си триумф. В отговор на неин въпрос общественият министър призна за нормативни пропуски, които позволяват неквалифициран личен състав в центровете за настаняване от фамилен вид.

„ Деинституционализацията на домовете се трансформира в бизнес ", разяснява тогава Теодора Халачева и съобщи, че ще упорства за промени, които да подсигуряват способена и съответна грижа за децата там.

По нейно предложение работата на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, в която работи, ще стартира с чуване на министър Цачева по тематиката за детското и младежко правораздаване. Тя беше единственият народен представител, който се включи в Националната конференция за предварителна защита на детската експанзия и се ангажира с съответни дейности.

В резултат на нейно запитване се разбра, че тел. 112 е недофинансиран в последните няколко години, с цел да се стигне до сериозното положение на системата, по самопризнание на самия министър Радев.

Тя има писмени въпроси към министър Кралев за финансирането на надарени спортисти и критериите за подкрепяне на олимпийски спортове. За проблеми в съответната разпоредба националният представител беше осведомена в постоянната си приемна, която организираше всеки понеделник в Пловдив.

Халачева провежда и изнесени приемни дни в два от пловдивските региони, а такива ще има и през новата парламентарна сесия.

„ Пловдивчани слагат както персонални въпроси, по този начин и публично значими проблеми, свързани с приходите, със обществени услуги и законодателни начинания ", регистрира тя, наблягайки, че не оставя нито един цивилен въпрос без съответните ограничения.

Теодора Халачева продължава да бъде отпред на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - Пловдив. Младите пловдивски социалисти осъществиха редица планове с благотворителна цел, работят по начинания, свързани с образованието и спорта. С поредност от мероприятие те се включат в програмата за честванията на 125 години Пловдивска партийна организация.

„ След Националния събор на левицата „ Бузлуджа 2017 " организираха дискусионна вечер с присъединяване на ръководителя на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - Пловдив Красимир Трифонов. Анализирахме както обстановката в страната, по този начин и вътрешнопартийни въпроси. Имаме поддръжката на пловдивското управление и гласът ни се чува ", показа Теодора Халачева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР