Най-малкото в интернет ще изглежда, че наистина можем да танцувамеТехнологията

...
Най-малкото в интернет ще изглежда, че наистина можем да танцувамеТехнологията
Коментари Харесай

AI технология ни прави професионални танцьори

Най-малкото в интернет ще наподобява, че в действителност можем да танцуваме

Технологията „ Everybody Dance Now ” трансформира всеки човек в професионален „ танцьор ”  без изтощителни тренировки

Учени от Калифорнийския университет в Бъркли сътвориха технология за танцуване, основана на логаритъм за надълбоко образование. „ Everybody Dance Now ” може да показа всеки човек като танцьор на професионално равнище, без изтощителни тренировки, настояват разработчиците.

Системата с изкуствен интелект разрешава на обучаемите да употребяват за основа видеоклип с танцуващ човек и да присвоят всичките му придвижвания на своя виртуален скелет. След това съхраняваната информация се наслагва върху запис на потребителя – за задачата той би трябвало авансово да се обърне пред камерата и да направи няколко придвижвания, тъй че системата да разпознае тъкмо крайниците и ставите.
още по тематиката
В последна сметка, технологията „ Everybody Dance Now ” разрешава на всеки да „ танцува ” на професионално равнище без изтощително образование, както подсказва името на нововъведението. Най-малкото в интернет ще наподобява, че в действителност танцувате.

В момента AI технологията минава през стадий на тествания и корекции, като към момента няма информация по кое време ще стане всеобщо налична. Също по този начин не е известно дали ще е нужна стандартна камера за хващане на придвижванията или специфичен контролер за придвижване от рода на Kinect.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР