Най-малко трима са починали, а няколко други са диагностицирани с

...
Най-малко трима са починали, а няколко други са диагностицирани с
Коментари Харесай

Гвинея обяви епидемия от ебола

Най-малко трима са умряли, а няколко други са диагностицирани с хеморагична тресчица, което накара Гвинея да разгласи зараза от ебола, съобщи Bloomberg.

Четирима мъже и три дами са дали позитивна проба за болестта, откакто участвали на погребението на здравна сестра, умряла от болестта.

Всички пациенти от град Нзерекоре в югоизточната част на страната са приети в болница, един от тях е в столицата Конакри. Сред признаците, които са показали, са повръщане и кървене.

Гвинея беше в епицентъра на епидемията от ебола в интервала 2014-2016 година, умъртвила над 11 хиляди души в Западна Африка. Починалата в края на януари здравна сестра бе разпозната като първия случай на инфектиран от този момент насам.

Изследователски екипи ще бъдат изпратени в засегнатите елементи на страната, до момента в който управляващите в столицата работят за обезпечаване на ваксини против ебола. Световната здравна организация е в контакт с производителя на препарат, с цел да подсигурява, че нужните дози се дават допустимо най-бързо, съобщи „ Би Би Си “.

Ебола е остро заразна вирусна зараза, която се предава при контакт с кръв или други телесни течности на инфектиран човек или животно. Болестта е с висока степен на смъртност и едвам през 2019 беше основана ваксина против нея.

Успоредно с това, Гвинея се бори и с COVID-19. Според университета „ Джонс Хопкинс “ от началото на пандемията там са регистрирани близо 15 хиляди болни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР