Най-малко шест крилати ракети са изстреляни по Одеса днес.Това съобщи

...
Най-малко шест крилати ракети са изстреляни по Одеса днес.Това съобщи
Коментари Харесай

Великденски подаръци от Путин: руски ракети удрят Одеса, Киев съобщава за загинали

Най-малко шест крилати ракети са изстреляни по Одеса през днешния ден.Това заяви Антон Геращенко, консултант на министъра на вътрешните работи на Украйна. Украинските управляващи оповестяват за най-малко трима починали. Те осъдиха съветските ракетни удари, осъществени в навечерието на Възкресение, а в обява в Telegram украинският политик Петро Обухов иронично назова ракетните удари " великденски дарове от Путин ".

Украинските управляващи предизвестиха за евентуални съветски офанзиви по време на Великденските празници в Украйна, а външният министър на страната Дмитро Кулеба осъди ракетните удари, като сподели:

„ Единствената цел на съветските ракетни удари по Одеса е терорът. Русия би трябвало да бъде избрана като държавен спонсор на тероризма и да бъде третирана като подобен. Без бизнес, без контакти, без културни планове. Трябва ни стена сред цивилизацията и варварите, удрящи мирни градове с ракети. "

Въздушното командване на Южна Украйна съобщи в настрана изказване, че ракети са били изстреляни от съветски бомбардировачи. Те са поразили военно оборудване.

„ Днес... групата за противовъздушна защита на Южновъздушното командване организира бойни дейности за заличаване на противников крилати ракети, изстреляни от съветския стратегически аероплан ТУ-95 от Каспийско море.

По време на битката бойци от зенитно-ракетни подразделения унищожиха две противников крилати ракети, които поразиха град Одеса и два безпилотни летателни апарата, които евентуално дефинират траекторията на крилатите ракети и слагат дейни трудности на системата за противовъздушна защита на въоръжените сили на Украйна “, се споделя в изказването на Въздушното командване на Южна Украйна.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР