Най-малко петима души са мъртви след стрелба в редакцията на

...
Най-малко петима души са мъртви след стрелба в редакцията на
Коментари Харесай

Най-малко петима убити при стрелба в американския вестник Капитал газет


Най-малко петима души са мъртви след пукотевица в редакцията на " Капитал газет " в град Анаполис, щата Мериленд, заяви Си Ен Ен, като се базира на публично известие на локалната полиция. По данни на локалните медии пък има още 20 ранени.

Полицията изчакваше да завърши напълно евакуацията на постройката на редакцията, с цел да стартира да оповестява за жертви и ранени.

Тя преглежда нападението като " местен случай ", а не като терористичен акт.

Има и арестуван, обвинен за стрелбата. Той е разпитван, само че към този момент отхвърля подпомагане. Не участва в базата данни на полицията и на ФБР. Мотивите на стрелеца се обясняват.

Един от репортерите на " Капитал газет ", който е бил в постройката по време на офанзивата, само че се е криел под бюрото си, заяви в туитър, че нападателят е стрелял през стъклена врата " против голям брой чиновници ".

По-рано полицията заяви в туитър, че проверява събитията към случая и ще даде спомагателна информация откакто получи удостоверение.

Президентът Доналд Тръмп е осведомен и следи развоя на събитията, оповестиха от Белия дом. По-късно в туитър американският държавен глава изрече съболезнования на околните на починалите и съпричастност с потърпевшите.

" Капитал газет " е ежедневник, с новинарски уебсайт - част от " Капитал газет комюникейшънс ". Тя издава голям брой локални вестници, притежателят ѝ е " Балтимор сън медия груп ". " Капитал " е един от най-старите вестници в Съединени американски щати като стартира първо да излиза през 1884 година под името " Ивининг Капитал ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР