Най-малко петима души са били убити днес, а седем ранени,

...
Най-малко петима души са били убити днес, а седем ранени,
Коментари Харесай

Поне петима убити при руски обстрел над Харков

Най-малко петима души са били убити през днешния ден, а седем ранени, при съветски бомбардировки, ориентирани към централната част на втория по величина украински град - Харков, оповестиха кметът и губернаторът, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Руските окупатори бомбардираха централни квартали на Харков. Има вреди ", написа в " Телеграм " губернаторът на региона Олег Синегубов и даде първични данни за четирима починали и четирима ранени.

Той прикани локалните поданици да се скрият в убежищата.

The first seconds of the shelling of this morning. People run into the subway in fear to save their lives.
— Iryna Voichuk (@irmachep)

Кметът на Харков Игор Терехов по-късно написа в " Телеграм ", че починалите са петима, а ранените седем.

Преди войната Харков имаше население от 1,4 милиона души. Градът постоянно е бомбардиран от съветските сили, които по този начин и не съумяха да го завладяват.

От началото на войната стотици цивилни бяха убити в Харковска област, по данни на управляващите. На север региона граничи с Руската федерация, на изток – с Луганска, а на югоизток – с Донецка област.

Новите бомбардировки са осъществени в миг, когато украинските сили оповестиха началото на контраатака в южната част на страната, целяща връщане на контрола върху окупираната от съветската войска Херсонска област.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР