Най-малко осем души загинаха, а хиляди бяха евакуирани от домовете

...
Най-малко осем души загинаха, а хиляди бяха евакуирани от домовете
Коментари Харесай

"Не излизайте от вкъщи": Болоня, Равена, Имола са наводнени след нечувани дъждове

Най-малко осем души починаха, а хиляди бяха евакуирани от домовете си, откакто пороен дъжд наводни доста села и градове в северния италиански район Емилия-Романя, заяви Ройтерс в сряда.

Министърът на гражданската отбрана Нело Мусумечи сподели, че някои региони падналият за 36 часа дъжд се равнява на половината от междинните им годишни превалявания, което е предиздвикало реките да излязат от коритата си и каскадни потоци вода да минават през обитаеми места и аграрни земи.

Осем тела са били извадени от разнообразни места, сподели вицепрезидентът на Емилия-Романя Ирене Приоло пред кореспонденти, добавяйки, че дъждовете понижават, само че равнищата на реките към момента се повишават.

Без Формула 1, пожарните са нужни другаде

, откакто държавното управление насочи работата на службите за незабавна помощ към справяне с вредите от наводнението и няма кой да обезпечи потребностите на кръга

" Решението беше взето, защото не е допустимо събитието да се организира безвредно за нашите почитатели, тимовете и нашия личен състав ", се споделя в изказване на уредниците.
 Непрекъснатите 36-часови проливни дъждове доведоха до преливането на стотици реки, които заляха градове и ниви
© Reuters

Непрекъснатите 36-часови проливни дъждове доведоха до преливането на стотици реки, които заляха градове и ниви

Кални потоци води течаха по улиците на Фаенца, Чезена и Форли, на юг от Имола, покривайки покривите на паркирани коли, потапяйки някои магазини и принуждавайки локалните поданици да избягат на горните етажи на домовете си. " Не се приближавайте до реките. Тези, които живеят в региони покрай водни басейни, би трябвало да се реалокират на по-високи етажи ", сподели президентът на засегнатия район Стефано Боначини във " Facebook ".
Не излизайте от у дома

Пътни и железопътни връзки бяха блокирани на доста места и кметовете на доста градове, в това число Болоня, приканиха жителите да не напущат домовете си.

Северният град Равена, прочут със своите обекти от ранното християнско завещание, също е тежко обиден.

" Това евентуално беше най-лошата нощ в историята на Романя. Равена е неузнаваема поради претърпените вреди ", сподели кметът на Равена Микеле де Паскале пред публичното радио RAI, като сподели, че 5 хиляди души са били евакуирани единствено от неговия град през нощта.
 Климатични промени: река По в Италия е отчайващо пресъхнала поради дребното сняг през зимата Климатични промени: река По в Италия е отчайващо пресъхнала поради дребното сняг през зимата
За повторно този месец Емилия-Романя е наранена от неприятно време, като минимум двама души починаха по време на стихии при започване на май.

Министър Мусумеджи сподели, че сред 200 мм и 500 мм дъжд е паднал в някои елементи на района за ден и половина при междинни годишни превалявания от 1000 мм.

Венеция, по на север, не е наранена.

Проливните дъждове последваха месеци на суша, която понижи способността на земята да всмуква вода, което докара до утежняване на последствията на наводненията, споделиха метеоролозите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР