Най-малко един човек е загинал по време на поройните дъждове,

...
Най-малко един човек е загинал по време на поройните дъждове,
Коментари Харесай

Природата няма милост. Дъждът над Балканите не спира

Най-малко един човек е умрял по време на поройните дъждове, които наводниха доста елементи на Албания, парализирайки пристанищата и блокирайки полетите на единственото интернационално летище в страната, съобщи Euronews.

Трима души бяха ранени, а 314 домове - унищожени при произшествия, свързани с неприятното време през последното денонощие, заяви държавното управление. Училищата в цялата страна останаха затворени.

Много пътища останаха блокирани в балканската страна, а към 127 000 поданици бяха наранени от прекъсване на тока. Албанската войска и здравното министерство използваха хеликоптери, с цел да изтеглят хора от наводнените региони.





Полицията заяви, че придвижването по автомагистрала в западната част на страната, водеща към столицата Тирана, отчасти е възобновено, само че други пътища остават наводнени. Евакуиран е търговски център покрай столицата, в който са били блокирани към 100 души.

Правителството прикани жителите да съблюдават формалните рекомендации за сигурност, предупреждавайки, че се чака обстановката да се утежни още повече по-късно, изключително в южната част на страната.





Властите оповестиха, че са изпратили 5700 бойци, служители на реда и незабавни екипи, и 900 коли в южните елементи на страната, където реки са пред преливане.

Премиерът Еди Рама прикани жителите да се изтеглят от застрашените региони. Около 2 200 хектара аграрни земи са наводнени, обявиха публични представители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР