Най-малко един човек е загинал, а 15 са ранени при

...
Най-малко един човек е загинал, а 15 са ранени при
Коментари Харесай

Масирани руски удари срещу Николаев, има жертви и ранени

Най-малко един човек е умрял, а 15 са ранени при съветска офанзива против Николаевска област в Южна Украйна. Атаката е осъществена към 1 часа през нощта с четири противовъздушни ракети ЕС-300, оповестяват локалните управляващи.  Една от ракетите е блъснала многоетажна жилищна постройка, а друга - частен дом. Междувременно не престават боевете за Бахмут. Говорител на източната група украински сили, че през последните 24 часа съветските сили са атакували 324 пъти.
Във вечерното си видеообръщение, украинският президент Зеленски означи след извършения диалог с китайския си сътрудник Си Цзинпин, че Китай съставлява " опция " в мирния развой.
" Днес организирах дълъг и много разумен диалог с водача на Китай. Обикновено този вид диалози се преглеждат като опция за основаване на нови благоприятни условия. Точно в този момент има опция да се даде нова сила на връзките сред Украйна и Китай. Също по този начин имаме опция да използваме политическата мощност на Китай за подсилване на правилата и разпоредбите, върху които би трябвало да се гради мирът. Украйна и Китай, както и безспорното болшинство в света, са еднообразно заинтригувани от укрепването на суверенитета на нациите и териториалната целокупност и от спазването на главните правила за сигурност, изключително във връзка с недопустимостта на заканите за потребление на нуклеарно оръжие и разпространяването на нуклеарно оръжие по света ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР