Най-малко девет души са убити и над десет са ранени

...
Най-малко девет души са убити и над десет са ранени
Коментари Харесай

Екстремистко нападение в столицата на Сомалия взе жертви

Най-малко девет души са убити и над 10 са ранени в продължаващата офанзива на ислямски екстремисти против вътрешното министерство на Сомалия, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на полицията.
 Сомалия БГНЕС
Възможно е жертвите да се усилят, тъй като силите за сигурност не престават да се бият с няколко въоръжени мъже, съумели да влязат в постройката. Твърди се, че там има блокирани хора, най-вече министерски чиновници.

Нападението на " Аш Шабаб " стартира тази заран с взривяване пред министерството на кола бомба. Сградата се намира покрай президентския замък и Народното събрание.
 Сомалия БГНЕС-->
" Аш Шабаб " желае да смъкна подкрепяното от Запада централно държавно управление, да изгони от страната мироопазващите сили на Африканския съюз и да наложи ръководство, основано на шериата, отбелязва Ройтерс. Насилието и беззаконието в Сомалия не престават от свалянето на диктатора Мохамед Сиад Баре при започване на 90-те години. През октомври ислямистите взривиха в столицата камион, цялостен с експлозиви и убиха повече от 500 души. Това бе най-кървавото нахлуване в историята на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР