Най-малко 98 души бяха арестувани в събота от турските сили

...
Най-малко 98 души бяха арестувани в събота от турските сили
Коментари Харесай

Арести в Турция за грабежи или измами на жертви на земетресението

Най-малко 98 души бяха задържани в събота от турските сили за сигурност по обвинявания в разграбване на развалени здания, обир или машинация на жертвите на опустошителното земетресение предходната седмица, заяви Анадолската организация. Според източници от сигурността, поискали да останат анонимни „ заради медийни ограничавания “, са извършени следствия на минимум 42 обвинени в южната турска провинция Хатай по изказвания за разграбване на развалени здания.

Най-малко 40 обвинени бяха задържани и екипите за сигурност иззеха шест револвера, три пушки, бижута, банкови карти, $11 000 $ и 70 000 турски лири в брой.

Други двама души също бяха задържани, откакто се показаха за филантропични служащи и се пробваха да плячкосат шест камиона с храна за жертвите на земетресението в провинция Хатай, сподели организацията.

Най-малко шестима души също бяха задържани в Истанбул за хипотетична машинация по телефона на жертва на земетресението в южната част на Газиантеп. На други места в страната десетки други обвинени бяха задържани за хипотетични грабежи и измами в засегнатите от земетресението региони. Заподозрените са били задържани в минимум осем провинции, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР