Най-малко 87 жени са били хоспитализирани след теч на газ

...
Най-малко 87 жени са били хоспитализирани след теч на газ
Коментари Харесай

87 жени хоспитализирани в Индия след теч на газ

Най-малко 87 дами са били приети в болница след теч на газ в текстилно дружество в Индия, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на локални медии.

Работничките са оплакали от гадене и повръщане в цеха в окръг Ачутапирам на южния щат Андра Прадеш във вторник през нощта.

Не се оповестява за смъртни случаи и обстановката е овладяна, заяви през днешния ден телевизия " Индия тудей ".

Хоспитализациите в този момент идват след сходен случай през юни, когато 200 дами изпаднаха в безсъзнание след теч на газ в същия регион.

През 2020 година минимум 5-има души починаха, а стотици бяха настанени в лечебни заведения след теч на газ в химически цех в Висахапатнам – индустриално пристанище в същия регион.

През 1984 година в Индия стана една от най-тежките индустриални произшествия в историята след теч на газ от цех за пестициди в Бопал – град в централна Индия.

Около 3500 души, живеещи в региона на завода, починаха в дните след случая, а последствията от обгазяването карат и през днешния ден хора да страдат, показва Агенция Франс Прес. Деца се раждат с малформации поради газа, на който са били изложени майките им.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР