Най-малко 847 цивилни са убити в Украйна от началото на

...
Най-малко 847 цивилни са убити в Украйна от началото на
Коментари Харесай

Полицай от Мариупол моли за помощ Байдън и Макрон, сравни града с Алепо

Най-малко 847 цивилни са убити в Украйна от началото на спора, съобщи Организация на обединените нации.

Затяга се обръчът към значимото пристанище Мариупол. Украинските въоръжени сили са изгубили достъп до Азовско море.

Украински служител на реда в град Мариупол предизвести, че обсаденият пристанищен град " е премахнат от лицето на земята " и настоятелно помоли президентите на Съединени американски щати и Франция да снабдят страната му с съвременни противовъздушни системи, съобщи Асошиейтед прес.

Във видео, снимано на покрита с парчета улица, служителят на реда от Мариупол Мичаил Вершнин споделя на президента Джо Байдън и на френския държавен глава Еманюел Макрон, че са дали обещание помощ, " само че това, което получаваме не е тъкмо помощ " и ги приканва да спасят мирното население.

" Деца, възрастни хора умират. Градът е опустошен и е премахнат от лицето на земята ", споделя Вершнин на съветски в снимано през вчерашния ден видео. Във видеоматериала може да се видят излизащи от няколко здания пламъци, а други постройки са сринати. Чуват се и детонации.



" Обещахте, че ще има помощ, че ще ни дадете тази помощ. Байдън, Макрон, вие сте огромни водачи. Бъдете такива до дъно ", споделя Вершнин във видеото.

Той споделя още, че градът може да има ориста на сирийския град Алепо, който беше погубен през 2016 година след подкрепяна от Русия блокада по време на гражданската война там.

Украинските управляващи оповестиха данни за загубите и разрушенията, претърпени в двата най-големи града в страната. 228 души са били убити в столицата Киев. Повече от 900 са били ранени. В Харков са били разрушени или превърнати в необитаеми към 600 жилищни здания.

Украинските военни оповестиха през днешния ден за интензивни боеве против русски войски, настъпващи в Донецка и Луганска област.

Карта на съветската инвазия в Украйна от CNN от 19 март, 18:00 часа.

Украйна ще получи до дни нова доставка американски оръжия, в това число ракети " Джевлин " и " Стингър ", съобщи през днешния ден секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и защита Олексий Данилов, представен от Ройтерс.

" (Оръжията) ще бъдат на територията на нашата страна в най-близко бъдеще. Говорим за дни ", сподели Данилов в изявление по малкия екран.

Прокудените от страната си украинци са към този момент над 3 300 000, заяви Върховният комисариат за бежанците. Смята се, че бежанците в самата Украйна са съвсем двойно повече. Украинският финансов министър Серхий Марченко съобщи, че 30% от украинската стопанска система е спряла.

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците съобщи през днешния ден, че минимум 847 цивилни са починали, а 1399 са били ранени в Украйна до 18 март, съобщи Ройтерс.

Повечето починали са станали жертва на избухливи оръжия като артилерия и реактивни системи за залпов огън, а също ракетни и въздушни удари, съобщи висшият комисариат.

Предполага се, че действителният брой на убитите и ранените е много по-висок, защото комисариатът, който има огромен екип от наблюдаващи в Украйна, още не е имал опция да ревизира известията за жертви от няколко тежко наранени от спора градове, се показва в изказването.

Властите в Киев обявиха през днешния ден, че от началото на съветската инвазия 228 души са били убити в украинската столица, в това число четири деца, а 912 индивида са били ранени, показва Ройтерс.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР