Най-малко 75 души са загинали при експлозията на камион цистерна

...
Най-малко 75 души са загинали при експлозията на камион цистерна
Коментари Харесай

Най-малко 75 са жертвите на експлозията на цистерна с бензин в Хаити

Най-малко 75 души са починали при детонацията на камион цистерна с бензин в Хаити малко след среднощ в понеделник, оповестиха локалните управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Взривът е отприщил огнено кълбо, което е помело по пътя си домове и бизнеси във втория по величина град в страната Кап Аитиен.

Часове след детонацията здания и преобърнати коли към момента димяха, до момента в който пожарникари покриваха изгорелите тела на жертвите с бели чаршафи и ги товареха в камион, показва организацията.

Премиерът на Хаити Ариел Анри, който е доктор, посети болничното заведение, в която са настанени ранените, превързани от глава до пети и борещи се за живота си на фона на дефицит на медикаменти и личен състав. В страната е разгласен тридневен печал в памет на жертвите.

Карибската страна страда от изострен дефицит на горива , защото веригата за доставки частично е в ръцете на банди. Хаити е в тежка рецесия след убийството на президента Жовенел Моиз на 7 юли т.г. и земетресението с магнитуд 7,2 няколко седмици по-късно, което лиши живота на над 2200 души и унищожи десетки хиляди домове . В страната с 11 милиона души население в последно време зачестиха и отвличанията, осъществявани от банди.

Според първична информация цистерната е опитвала да избегне приближаващ отсреща й мотоциклет, когато се е преобърнала.
 
Another tragedy strikes
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР