Най-малко 7 души са били ранени при безредици в град

...
Най-малко 7 души са били ранени при безредици в град
Коментари Харесай

Ранени и десетки задържани при протестите в Ротердам срещу ковид мерките

Най-малко 7 души са били ранени при вълнения в град Ротердам, оповестиха международните организации. Според нидерландската телевизия няколко души са потърпевши, когато полицията е разкрила огън, контузии са получили и служители на реда. Задържани са най-малко 20 души.

Полицията създаде предупредителни изстрели по време на митинг против Covid ограниченията. Местни медии оповестиха, че стотици стачкуващи са почнали да хвърлят камъни по служителите на реда и да пускат фойерверки наоколо до тях с крясъци " Свобода! ". Подпалени бяха коли, в това число такива на полицията. В отговор силите на реда са били принудени да реагират сигнален огън и да употребяват водни оръдия за разпространяване на тълпата.

Заради насилието беше затворена централната гара в Ротердам, както и няколко спирки на метрото, съобщи БНР.

Кметът сподели, че редът в града към този момент е възобновен. Градският прокурор от своя страна съобщи, че следва следствие на това какво тъкмо се е случило и предизвести, че се чакат още арести.

Митингът против Covid ограниченията беше проведен в обществените мрежи и от локалните управляващи споделиха, че не е имало позволение за него. Снощи те издадоха незабавна възбрана за събиране на хора на открито, за възобновяване на спокойствието след случилото се.

Стотици хора участваха в митинга, който прерасна в вълнения. Демонстрантите се оповестиха срещу рестриктивните мерки поради ковид и срещу проектите на държавното управление да стартира да признава зелените документи единствено на преболедували и имунизирани.

За през днешния ден има планувани демонстрации в Амстердам и южния град Бреда и по данни на локални медии се чака в тях да вземат участие хиляди хора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР