Най-малко 60 души загинаха, след като мощна зимна буря връхлетя

...
Най-малко 60 души загинаха, след като мощна зимна буря връхлетя
Коментари Харесай

Смразяващата зима в САЩ: Виновен ли е климатът?

Най-малко 60 души починаха, откакто мощна зимна стихия връхлетя Северна Америка.

Виелицата бепредвидена от метеоролози, само че се оказа, чеград Бъфалоне е претърпявал такава стихия от1950 година насам, написа USA Today.

Това накара специалисти да се замислят какви са аргументите, довели до подобен процес на събитията.

1. Ураганните ветрове основават смъртоносни условия

Опустошението на бурята частично се дължи на гневната композиция от сняг, вятър и ниски температури, както и на обстоятелството, че изискванията бързо ескалираха.

Бъфало е един от най-снежните градове в страната. За жителите на града рисковите зими и виелици не са непознатоявление.

Според шерифана окръг Ери е имало и подценяване от страна наслужителите на реда.

Американски издания пишат, че управляващите са закъснели доста във вземането на решение да забранят пътуванията. Много хора към този момент са били напът за работа и са починали на открито,блокирани в колите си, регистрира отчет на Washington Post.

Някои наблюдаващи също по този начин показват, че градът е нямалдостатъчноресурси за незабавни случаи, а безчет жителине са били готови, защото инфраструктурата в Бъфало е остаряла.

Междувременно финансирането в един от най-бедните градове в страната на публичните уреди е неравномерно и слабите електропреносни мрежи оставиха мнозина без електричество с дни.

Играе ли изменението на климатароля?

Според учени изменението на климата няма да накара зимните стихии и виелици да изчезнат, само че може да се счита, че то е асъдействало за възходящата активност на рискови метеорологични феномени като виелицата в Бъфало.

Други исторически снежни събития в региона:
През януари 1966 година падна 103 инча сняг за четири дни и половина, като 50 инча единствено за един ден.По време на снежна стихия през януари 1977 година имаше снеговалеж до 100 инча за пет дни.През декември 2001 година за шест дни падна 127 инча сняг.През февруари 2007 година падна 141 инча сняг за повече от 10 дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР