Най-малко 6 млрд. евро инвестиции са необходими, за да бъде

...
Най-малко 6 млрд. евро инвестиции са необходими, за да бъде
Коментари Харесай

Антонио Таяни: Без общо решение за миграцията, ЕС е заплашен от смърт

Най-малко 6 милиарда евро вложения са нужни, с цел да бъде затворен средиземноморският маршрут, по който бежанци от африканските страни проникват в Европейски Съюз, сподели ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, представен от немския вестник " Велт ".
Ангела Меркел я чака тежка седмица поради миграционната политика Германският канцлер се бори да избегне спор с вътрешния министър Хорст Зеехофер за това кой да бъде допускан в страната
" Срещата на върха на Европейски Съюз в края на тази седмица е финален късмет очакванията на половин милиард европейци да не останат излъгани. Страните членки на Европейски Съюз би трябвало да намерят общо решение за контролиране на миграцията в Европа. В противоположен случай целият план, въз основа на който бе основан Европейският съюз, е застрашен от гибел. По образеца на съглашението с Турция, което разреши да бъде затворен балканският маршрут, Европейски Съюз би трябвало да влага минимум 6 милиарда евро за закриване и на средиземноморския маршрут ", сподели Таяни, представен от ТАСС.
Европа е надалеч от компромис – мненията след срещата в Брюксел за миграцията Европейският съвет следва в четвъртък и петък
Според него е належащо по-тясно съдействие сред Европейски Съюз и директните африкански страни като Мароко, Тунис, Либия, Мали, Мавритания, Чад и Алжир. Предоставяне на финансова поддръжка на тези страни, както с Турция, ще спомогне никой от Северна Африка повече да не се пробва да се добере до Европа по море.

Таяни разкритикува разпределянето на бежанците вътре в Европейски Съюз. От общо 650 хиляди молби за леговище, подадени в Европейски Съюз за 2017 година, 416 000 са били регистрирани в три страни - Германия, Франция и Италия.

Според него би трябвало също по този начин да се ускори контролът над източните граници на Европейски Съюз, защото е допустимо да се появи нов канал за незаконна миграция през Албания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР