Най-малко 53 души са убити при военен въздушен удар в

...
Най-малко 53 души са убити при военен въздушен удар в
Коментари Харесай

Над 50 души са убити при военен въздушен удар в Мианмар

Най-малко 53 души са убити при боен въздушен удар в Мианмар . Това е един от най-смъртоносните удари в продължаващата революция там, заяви Би Би Си.

Потушаването му лишава близо три часа

Сред починалите има най-малко 15 дами и няколко деца. Нападението е ориентирано към село в северозападния район Сагаинг, който се опълчва на военното държавно управление.

Свидетел споделя пред Би Би Си, че боен аероплан е прелетял към 7 ч. локално време и е пуснал бомба, последвана от хеликоптер, който е атакувал селото в продължение на 20 минути.

Други 13 са ранени

Жители споделят, че са се пробвали да преброят телата, само че е било мъчно, тъй като доста от тях са били на части, разпръснати измежду раздрани облекла и изгорели мотоциклети.

Военните все по-често употребяват въздушни удари против съперниците си, откогато завзеха властта през февруари 2021 година Общностите в Сагаинг са оказали една от най-силните съпротиви на военното ръководство в Мианмар, създавайки свои лични милиции и управлявайки свои учебни заведения и клиники.

Тези офанзиви на военното държавно управление са постоянно събитие против продемократичните бунтовници и техните съдружници

В гражданската война са убити хиляди хора, а още 1,4 милиона са разселени. По данни на Организация на обединените нации близо една трета от популацията на страната също се нуждае от филантропична помощ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР