Най-малко 52 души са загинали при тежките въздушни удари по

...
Най-малко 52 души са загинали при тежките въздушни удари по
Коментари Харесай

Над 50 загинали при израелските удари по Рафах

Най-малко 52 души са починали при тежките въздушни удари по гъстонаселения Рафах в южната част на Газа преди разсъмване на 12 януари, заяви здравното министерство на ръководената от Хамас територия.

Журналисти на Агенция Франс Прес и очевидци чуха интензивна серия от удари и видяха пушек да се стеле над града, в който в този момент живее повече от половината от цялото население на Газа, откакто то е избягало от бомбардировките в други елементи на линията.

По данни на държавното управление на Хамас ударите са засегнали 14 къщи и три джамии в разнообразни елементи на Рафах.

Израелските военни обявиха, че са " направили серия от удари по терористични цели в региона на Шабура в южната част на Ивицата Газа ", като прибавиха, че ударите са завършили.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху подреди на армията си да приготви сухопътна атака в Рафах - последния огромен обитаем пункт в Газа, в който войските към момента не са влезнали след офанзивите на Хамас от 7 октомври, провокирали войната.

Около 1,4 млн. палестинци са се струпали в Рафах, като доста от тях живеят в палатки, а храната, водата и медикаментите стават все по-оскъдни./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР