Най-малко 52 души бяха убити и над 50 души бяха

...
Най-малко 52 души бяха убити и над 50 души бяха
Коментари Харесай

Поне 52 души загинаха при самоубийствен атентат в Пакистан

Най-малко 52 души бяха убити и над 50 души бяха ранени през днешния ден в гибелен атентат на религиозна демонстрация по случай годишнината от раждането на пророка Мохамед. Нападението бе осъществено в пакистанската провинция Белуджистан, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

BREAKING :

Massive explosion reported inside a mosque during Friday prayers in Hangu dist, Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan

Multiple casualties feared and many feared trapped under the rubbles
— OsintTV  (@OsintTV)

До момента никоя формация не е поела отговорност за гърмежа, който избухна на фона на зачестили офанзиви от страна на размирен групи в западната част на страната. Това усилва залога за силите за сигурност преди националните избори, планувани за януари идната година.

" Атентаторът се е взривил покрай автомобила на заместник-началника на полицията ", заяви Мунир Ахмед от полицията пред Ройтерс и добави, че детонацията е била покрай джамия, където са се били събрали хора, с цел да отбележат раждането на Мохамед, което е формален празник в страната.

" Техрик-е талибан Пакистан " - група, сплотяваща разнообразни сунитски ислямистки групировки, отрeчe да е направила нападението. 

Ранените са били откарани в лечебни заведения в близкия град Мастунг, а министърът на вътрешните работи на страната Сардраз Бугти назова гърмежа " доста чудовищно действие ".

През юли повече от 40 души бяха убити от самоубийствена детонация в Северозападната гранична провинция по време на религиозно събиране на политическа партия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР