Най-малко 51 човека са загинали от сряда насам в седем

...
Най-малко 51 човека са загинали от сряда насам в седем
Коментари Харесай

Десетки жертви и милиони пострадали при наводненията в Индия и Непал

Най-малко 51 индивида са починали от сряда насам в седем щата на Индия вследствие на наводнения, породени от мусонните дъждове, съобщи ДПА.

Стихията е засегнала към 4,5 милиона души и е оставили хиляди без покрив в северните и източните елементи на страната. Последният драматичен случай е от през вчерашния ден в северния щат Химачал Прадеш, където под срутила се постройка намират гибелта си шестима бойци и двама цивилни, заяви полицията.

Най-засегнат от наводненията е щатът Асам, където са починали 11 души. Пострадали са 2,6 млн. индивида - прокудени от домовете си, откъснати от света или са унищожени техните посеви и източници за издръжка, сочат публични данни. Около 17 хиляди индивида са били принудени да потърсят леговище в 327 построени от държавното управление лагера., съобщи Българска телеграфна агенция.

Двайсет и три са жертвите в северните щати Утар Прадеш и Бихар, граничещи с Непал. Броят на засегнатите от стихията в Бихар възлиза на близо два милиона. Девет други смъртни случая поради дъждовете са регистрирани в щати, прилежащи на Асам - петима в Мегхалая и по двама в Аруначал Прадеш и Мизорая, оповестиха локални медии.

Метеоролозите предсказват още проливни дъждове и през идващите два дни в северните и източните елементи на Индия.

Сезонът на мусоните на азиатския субконтинент стартира нормално през юни и завършва през септември. Дъждовете са значими за земеделието, само че от време на време сеят опустошаване, отбелязва ДПА.

Междувременно броят на починалите в следствие от наводненията и свлачищата, провокирани от проливните дъждове в Непал, доближи 65 души, заяви американската телевизия Си Ен Ен. Досега се съобщаваше за 55 жертви. Според непалската полиция не по-малко от 30 души се водят като безследно изчезнали, ранените са към 40.

Над 1,4 милиона души са евакуирани, от свлачищата са блокирани няколко огромни пътища. За оказване на помощ са мобилизирани близо 30 000 чиновници на силите за сигурност.

Очаква се през днешния ден да стартира възстановяване на времето.

 

11 dead, 26 lakh affected as Assam`s flood worsens. India Today`s @manogyaloiwal gets us the ground report
More videos: https://t.co/NounxnP7mg#ITVideopic.twitter.com/s7HCfTfWjc

— India Today (@IndiaToday) July 15, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР