Най-малко 49 души бяха убити при руски ракетен удар в

...
Най-малко 49 души бяха убити при руски ракетен удар в
Коментари Харесай

Най-малко 49 души бяха убити при руски ракетен удар в Харков

Най-малко 49 души бяха убити при съветски ракетен удар в Харковска област, съобщи УНИАН, като се базира на ръководителя на районната военна администрация Олег Синегубов.

Най-малко 49 души бяха убити

Сред починалите при офанзивата е 6-годишно момче.Преди войната село Гроза е имало към 500 поданици. Сега от тях са останали 330 души.

Към момента на нападението локални поданици се били събрали в кафенето за гала в памет на умрял техен съселянин. В намиращия се в съседство магазин също имало хора, сподели украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко.

Преди това  Володимир Зеленски заяви за минимум 47 убити при съветски ракетен удар по хранителен магазин в североизточната Харковска област, съобщи украинската държавна новинарска организация Укринформ.

Атаката е била осъществена в Купянски регион

Нападението бе осъществено в миг, когато украинският президент е в Гранада, Испания, за среща на Европейската политическа общественост.

“Демонстративно брутално съветско закононарушение – ракетна офанзива против елементарен магазин за хранителни артикули, изцяло тенденциозен терористичен акт ”, сподели Зеленски.

  “Руският гнет би трябвало да бъде спрян ”

“Всеки водач и всяка страна, които ни поддържат, пазят живота ”, съобщи още украинският президент. Той добави, че беседва с европейските ръководители, по-конкретно за подсилване на противовъздушната защита на Украйна.

Както Safenews писа по-рано, Зеленски изиска повече помощ за битката с Русия. Украинският президент изрази увереността си в това, че Съединени американски щати и отсега нататък ще оказват помощ на Украйна в битката с Русия.

Украинският президент прикани европейските водачи да продължат да поддържат Украйна и да ѝ доставят оръжия.

Децата в град Харков са принудени да учат отдалечено и да посещават образователни занятия в подземните метростанции поради въздушни набези.

“Докато не се сдобием с изцяло ефикасна система за противовъздушна защита, децата няма да могат да вървят на учебно заведение ”, сподели украинският водач на срещата на водачите от Европейската политическа общественост, която се организира в испанския град Гранада.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР