Най-малко 40 хиляди души излязоха по улиците на Москва в

...
Най-малко 40 хиляди души излязоха по улиците на Москва в
Коментари Харесай

Над 40 000 излязоха на протест в Москва в подкрепа на Навални

Най-малко 40 хиляди души излязоха по улиците на Москва в поддръжка на арестувания опозиционер Алексей Навални и против дейностите на съветските управляващи, съобщи организация Reuters.

По-рано съветското вътрешно министерство разгласи , че стачкуващите са 4 хиляди.

Изданието " ОВД-Инфо " заяви, че в Русия са арестувани над 2000 участници в митингите. Само в Москва задържаните са към 900.

Беше арестувана и брачната половинка на Навални - Юлия, която по-късно беше освободена.
 Задържаха Юлия Навални на митинг в Москва
Задържаха Юлия Навални на митинг в Москва

Най-малко 1090 души са арестувани, митинги се организират през днешния ден в цяла Русия

Във Владивосток, където митингите започнаха най-рано, са формирани две наказателни каузи за " принуждение против представител на властта " и за забранен от управляващите митинг. Вероятно сходни каузи ще бъдат заведи в цялата страна в границите на по-голямо дело под наименованието " 23 януари ".

Акциите в Москва и Санкт Петербург не престават. Съобщава се за механически проблеми с предаването на ефирен и радиосигнал. В някои региони на Москва е бил изключен мобилният интернет.

Днес в цяла Русия се организират акции в поддръжка на Навални и на другите политически пандизчии. Арестите започнаха още преди началото на демонстрациите.

Дойче веле оповестява за митинги в десетки съветски градов е, измежду които Казан, Краснодар, Сочи, Смоленск, Нижни Новгород, Перм, Челябинск, Хабаровск, Владивосток, Иркутск, Улан Уде, Чита, Новосибирск, Омск, Томск, Красноярск. На някои места хората стачкуваха при рискови студове - в Якутск те излязоха при минус 48 градуса, в Екатеринбург при минус 30 .

Протестиращите издигнаха лозунги за независимост, както и за оставката на президента на страната Владимир Путин.

44-годишният Алексей Навални бе по-малко от час след идването си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с новичок. Предполага се, че е осъществено по персонална по заповед на президента на Русия Владимир Путин.

Междувременно беше обявено, че външните министри на Европейски Съюз в понеделник ще обсъдят нови наказания против Русия поради нарушаването на правата на Навални и арестите на политически съперници на властта.
 Външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят нови наказания против Москва поради Навални и арестите
Външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят нови наказания против Москва поради Навални и арестите

Заседават в понеделник...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР