Най-малко 40 души загинаха и 50 бяха ранени при бунт

...
Най-малко 40 души загинаха и 50 бяха ранени при бунт
Коментари Харесай

Най-малко 40 души са загинали при бунт във венецуелски затвор

Най-малко 40 души починаха и 50 бяха ранени при протест в затвор в централната част на Венецуела, предадоха "Асошиейтед прес " и "Франс прес ".
Сред потърпевшите е чиновник на Националната армия, ранен от детонация. Директорът на пандиза е бил ранен с изострен предмет при опит за договаряния.
Размириците в пандиза "Янос ", намиращ се в град Гуанаре, на 450 км от Каракас, почнали с митинг на пандизчии, искащи да се позволи на роднините им да им доставят храна, съобщи депутатката Мария Беатрис Мартинес пред АП. Според Агенция Франс Прес пандизчиите пробвали да извършат всеобщо бягство.
Венецуелската министърка на пандизите Ирис Варела удостовери за размириците, като добави пред локалния в. "Ултимас нотисиас ", че група пандизчии нападнали чиновници на защитата, пазещи пред пандиза. Директорът бил ранен в рамото от минимум един пандизчия с нож, добави тя.
Каролина Хирон от неправителствената организация Венецуелски център за наблюдаване на пандизите съобщи, че пандизчиите са организирали протест, тъй като са обект на принуждение и "защото не им се разрешават никакви визити и нямат нито самун, нито вода ". Според нея в пандиза с потенциал 750 души се намира 2500 пандизчии.
Посещенията на фамилиите на пандизчиите са спрени поради пандемията от ковид. Те обаче постоянно получават храна и медикаменти с помощта на тези визити. Според неправителствената организация предходната година 97 пандизчии са умрели зад решетките. 70 на 100 от жертвите се дължат на заболявания като туберкулоза, разследване на неналичието на медикаменти и здравна помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР